Gotranscript mcqs and audio test answer (4)
Gotranscript mcqs and audio test answer (4)

GoTranscript MCQS Test Questions with Answers

GoTranscript MCQs

To apply for the transcriber position at GoTranscript, you must complete the GoTranscript quiz 100% correctly using their guidelines.

NOTE: Each question can have one or more correct answers.

Q1) How should abbreviations and acronyms look?
ANS.

  • (a) It should contain or dashes or periods (U.S.A., PhD)
  • (b) It should not contain or dashes or periods(USA,PhD)

Explanation:

  • Abbreviations and acronyms should not contain dashes or periods.
Right: USA, PhD
Wrong: U.S.A., Ph.D.
Right American English: Dr., Mrs.
Right British English: Dr, Mrs (without the period)
Q2) I ___ to the gym last night.
  • a) gone
  • b)was
  • c)go
  • d)went
Explanation:
Went
Q3) What is the correct format of timestamping (Change of a Speaker)?
ANS.
  • a) Speaker: [00:00:00]
  • b) [00:00:00] Speaker:
  • c) [00:00:00) Speaker:
  • d) Speaker (00:00)
  • e) [00:00:00:00] speaker
  • f) {00:00:00:00:}Speaker.
Explanation:
Timestamping time format must be: [00:00:00] (always in bold)
Speaker: [00:00:00]
Q4) Longer speeches should be separated into the paragraphs of:
ANS.
  • a) About 300 words or 9-12 lines in the transcription tool.
  • b) About 100 words or 3-4 lines in the transcription tool.
  • c) About 200 words or 6-8 lines in the transcription tool.
  • d) About 50 words or 1-3 lines in the transcription tool.

Explanation:

About 100 words or 3-4 lines in the transcription tool.

Q5) If you do not transcribe audio according to GoTranscript’s guidelines, what will happen?
ANS.
  • A) You might get a low rating.
  • B) You will be removed from the team.
Q6) It is a problem that needs to be dealt ___.
ANS.
  • a) for
  • b) in
  • c) with
  • d) of
  • e) to

Explanation:

With

Q7) There __ good books out there.
ANS.
  • a) were
  • b) was
  • c) is
  • d) are
Explanation:
are
Q8) Sounds made by the person speaking are always:
ANS.
  • a) On the same line and in the present tense
  • b) On the same line and in the past tense
  • c) On the separate line and in the past tense
  • d) On the different line and in the present tense
Explanation:
Sounds that the speaker makes are always on the same line and always in the present tense.
Q9) How should we transcribe and punctuate filler words in Full Verbatim?
ANS.
  • a) I- uh -went to the gym last night.
  • b) I uh went to the gym last night.
  • c) I, uh, went to the gym last night.
  • d) I– uh, went to the gym last night.
Explanation:
I, uh, went to the gym last night.
Q10) If there is more than one speaker, how should they be all noted?
ANS. 
  • a) Speaker x: and the editor will correct it.
  • b) Speaker 1, Speaker 2, et cetera. If you can distinguish a speaker’s role in the conversation you should make it as descriptive as possible
  • c) Speaker 1. Speaker 2, et cetera​
Explanation:
Speaker 1, Speaker 2, et cetera. If you can distinguish a speaker’s role in the conversation, you should make it as descriptive as possible.
Q11) How should you transcribe a spelled word?
ANS.
  • a) It is transcription. T.R.A.N.S.C.R.I.P.T.I.O.N.
  • b) It is transcription. T-R-A-N-S-C-R-I-P-T-I-O-N.
  • c) It is transcription. TRANSCRIPTION.
  • d) It is transcription. T_R_A_N_S_C_R_I_P_T_I_O_N.
Explanation:
It is transcription. T-R-A-N-S-C-R-I-P-T-I-O-N.
Q12) What is timestamping, and what are the types of timestamping?
ANS.
  • a) Timestamping is a way of acknowledging a time when a new speaker joins the conversation and it should be done accordingly.
  • b) Timestamping is a method of acknowledging the exact time in the audio. It can be done on the change of a speaker or every 2 minutes. unless a client specifies otherwise.
Explanation:
Timestamping is a method of acknowledging the exact time in the audio. It can be done on the change of a speaker or every 2 minutes unless a client specifies otherwise.
Q13) In Clean Verbatim, the transcribed text does not include:
ANS.
  • a ) repetitions
  • b ) stutters
  • c ) filler words unless they add meaning
  • d) expressions, oh my god, oh dear, oh my, oh boy, etc…
Explanation:
A) Repetitions
B) Stutters
C) Filler words unless they add meaning
Q14) Which sentence/sentences is/are correctly capitalized and punctuated?
ANS.
  • a) Jack tried a new diet, but he still gained weight
  • b) Jack tried a new diet but still gained weight
  • c) jack tried a new diet, but still gained weight
  • d) jack tried a new diet, but he still gained weight
Explanation:
A) Jack tried a new diet, but he still gained weight.
B) Jack tried a new diet but still gained weight.
Q15) How should you transcribe spoken contractions (Y’all, ain’t, can’t, don’t, it’s) in Clean Verbatim?
ANS.
a) Y’all, ain’t, can’t, don’t, it’s
b) you all, am not, can not, do not, it is
Explanation:
Y’all, ain’t, can’t, don’t, it’s
Q16) If there is a comment next to the audio file saying, “Please use the embedded time” or “burned-in time”, what do you have to do?
ANS.
  • (a) timestamping will be done automatically on the Go transcript tool, so you do not have to do anything extra.
  • (b) putting the correct form of timestamping IS an essential part of a transcriber’s job. please download a file and follow the time on the screen in order to correctly put the burned-in time-stamping.
Explanation:
Putting the correct form of timestamping is an essential part of the transcriber’s job. Please download a file and follow the time on the screen in order to correctly put the burned-in timestamps.
Q17) Which tags should be bolded?
ANS.
  • a) Nothing at all.
  • b) It depends on the context.
  • c) Does not matter. You can bold anything you wish.
  • d) Speaker labels.
  • e) Everything with the timecodes: [00:00:15]; [unintelligible 01:01:27]; [inaudible 00:03:13]; [pause 00:02:07].
Explanation:
A) Everything with a timecodes: [pause 00:04:24] [unintelligible 00:04:24] [00:04:24] [inaudible 00:02:24])
B) Speaker labels.
Q18) How should you transcribe hours?
ANS.
  • a) 1 pm, 10 pm, 1 o’clock, ten o’clock
  • b) 1.00 pm, 10 am, 1 o’clock, 11 o’clock
  • c) 2:00 pm, 11:45 am, six o’clock, eleven o’clock
Explanation:
2:00 PM, 11:45 AM, six o’clock, eleven o’clock
Q19) What is the correct answer to “2+5*4-8÷⅘ =?”
ANS.
  • a) 4,4 (4)
  • b) 12
  • c) 17, 5
  • d) 75
  • e) 0
Explanation:
12
Q20) If there is a name/surname you can’t make out due to a speaker’s manner of speech, what are you supposed to do?
ANS.
  • a) Do some research to try and find the name, maybe you’ll find it. If you couldn’t find anything Mark it as [unintelligible 00:00:00]
  • b) Use [inaudible 00:00:00]
Explanation:
Do some research to try and find the name, maybe you’ll find it. If you couldn’t find anything Mark it as [unintelligible 00:00:00]
Q21) If there is more than one speaker, how should they be all noted?
ANS.
  • A) Speaker 1, Speaker 2, et cetera. If you can distinguish a speaker’s role in the conversation, you should make it as descriptive as possible.
  • B) Speaker x: and the editor will correct it.
  • C) Speaker 1, Speaker 2, et cetera.
Q22) I feel ___ terrible.
ANS.
  • A) Absolutely
  • B) Very
  • C) Really
Q23) What are the types of timestamping?
ANS.
  • A) Every 5 minutes
  • B) Every 2 minutes
  • C) Every 15 seconds
  • D) Change of a speaker
Q24) Longer speeches should be separated into the paragraphs of:
ANS:
  • A) About 200 words or 6-8 lines in the transcription tool.
  • B) About 100 words or 3-4 lines in the transcription tool.
  • C) About 50 words or 1-3 lines in the transcription tool.
  • D) About 300 words or 9-12 lines in the transcription tool.
Q25) What is the correct format of the website links?
ANS:
  • A) www.facebook.com/groups/gotranscript
  • B) www dot facebook dot com slash groups slash gotranscript
Q26) What should you do if you cannot identify who exactly is speaking?
ANS:
  • A) Use any speaker labels. An editor will correct it.
  • B) Use speaker labels but with a question mark before. For example,?Speaker 1,?Speaker 2, et cetera.
Q27) Which sentence/sentences is/are correctly capitalized and punctuated?
ANS:
  • A) jack tried a new diet, but he still gained weight.
  • B) Jack tried a new diet but still gained weight.
  • C) Jack tried a new diet, but he still gained weight.
  • D) jack tried a new diet, but still gained weight.
Q28) If you are working on the part of 5-15 minutes, time-stamping (every 30 seconds) should start at:
ANS:
  • A) [00:05:00]
  • B) [00:00:30]
  • C) [00:00:00]
  • D) [00:00:00]
  • E) [00:05:00]
Q29) The correct form(s) of affirmation for Full Verbatim is (are):
ANS:
  • A) Mh-mm, uh-um, ah-am, uh-uh
  • B) Mm-hmm, Mm, uh-huh.
  • C) Mm-hmm, uh-uh, uh-huh.
Q30) What is timestamping, and what are the types of timestamping?
ANS:
  • A) Timestamping is a way of acknowledging a time when a new speaker joins the conversation, and it should be done accordingly.
  • B) Timestamping is a method of acknowledging the exact time in the audio. It can be done on the change of a speaker or every 2 minutes unless a client specifies otherwise.
  • C) Timestamping is a method to note a change of thought and can be done on the change of a speaker, every 40 seconds or every 2 minutes unless a client specifies otherwise.
Q31) What is the rule about ”()” in GT guidelines?
ANS.
  • a) There is no rule about it.
  • b) ()” should never be used for the timestamps. For instance, [ 00:01:00] is a correct form of time-stamping, and (00:00:00) isn’t.
Q32) How should you transcribe hours?
ANS:
  • a) 2:00 PM, 11:45 AM, six o’clock, eleven o’clock
  • b) 1:00 pm, 10 am, 1 o’clock, 11 o’clock.
  • c) 1 Pm, 10 Pm, 1 o’clock, ten o’clock</label
Q33) If there is a sentence, “Last month, I went to Warsaw, the capital of Poland’’ but a speaker pronounces it as Varshav, how will you transcribe the name of the capital?
ANS:
  • a) Varshav. Transcribe the way it sounds.
  • b) Warsaw, Warshaw, Varshav. All the options are acceptable.
  • c) Warsaw.
  • d) Warshaw.
Q34) Gina is __ friend from Poland.
ANS:
  • a) a
  • b) of
  • c) an
  • d) these
Q35) Why should you always transcribe files on your own?
ANS:
  • a) Using AI is a breach of GT’s advertisement for 100% Human-generated transcription services. Besides, AI won’t help you with the real work either due to its quality or the variety of accents you will come across.
  • b) Even if AI produces nonsense in the transcription, the most important thing is that a client can understand the meaning of such sentences. Or better, if you see this case, just paraphrase it and you will be fine.
Q36) What are the basic rules a worker should follow while transcribing the audio?
ANS:
  • a) The beginning of every sentence should be capitalized.
  • b) When quoting, the first word of a complete sentence should be capitalized.
  • c) You should never use exclamation marks.
Q37) What should a correct sentence look like?
ANS:
  • a) They took me to the hospital 2 4 weeks ago.
  • b) They took me to the hospital 2 weeks 4 weeks ago.
  • c) They took me to the hospital 2- 4 weeks ago.
  • d) They took me to the hospital 2 weeks ago– no, 4 weeks ago.
Q38) She said ___
ANS:
  • a) ,”I am 27.”
  • b) “I am 27”
  • c) I am 27.
  • d) : “I am 27.”
Q39) Which sentence is written correctly?
ANS:
  • a) I have never forgotten my mother’s advise.
  • b) I have never forgotten my mothers advise.
  • c) I have never forgotten my mother’s advice.
  • d) I have never forgot my mother advice.
Q40) I ___ to the gym last night.
ANS:
  • a) was
  • b) go
  • c) went
  • d) gone
Q41) If a speaker made a grammatical error in the sentence “I saw one children”, how would you transcribe it?
ANS:
  • a) “I saw one childrens [sic]
  • b) I saw one children.
  • c) I saw one children [sic].
Q42) If a speaker spells the word, how will it look in the transcription?
ANS:
  • a) My name is Gintarė. G-I-N-T-A-R-Ė.
  • b) My name is Gintarė. G_I_N_T_A_R_Ė.
  • c) My name is Gintarė. G/I/N/T/A/R/Ė.
  • d) My name is Gintarė. GINTARĖ.
Q43) I met ____ in Lithuania.
ANS:
  • a) Jane
  • b) jane
  • c) JANE
Q44) I feel ___ terrible.
ANS:
  • a) really
  • b) absolutely
  • c) very
Q45) How do repetitions look in Full Verbatim?
ANS:
  • a) I sang- I sang a song.
  • b) I sang -I sang a song.
  • c) I sang—I sang a song.
  • d) I sang – I sang a song.
Q46) Which sentence is correctly capitalized and punctuated?
ANS:
  • a) I like to use Facebook it is my favorite way of keeping in touch with the relatives.
  • b) I like to use facebook It is my favorite way of keeping in touch with the relatives.
  • c) I like to use Facebook. It is my favorite way of keeping in touch with the relatives.
  • d) I like to use facebook it is my favorite way of keeping in touch with the relatives.
Q47) A customer dictates instruction on how to transcribe audio. Do you have to transcribe the instruction word for word?
ANS:
  • a) Instruction for spoken directions (new paragraph, comma, period) should only be followed unless a client specifies otherwise.
  • b) Instruction should be followed AND transcribed.
  • c) Instruction should be transcribed.
Q48) If you do not transcribe audio according to GoTranscript’s guidelines, what will happen?
ANS:
  • a) You might get a low rating.
  • b) You might be removed from the team.
Q49) If there is more than one speaker, how should they be all noted?
ANS:
  • a) Speaker 1, Speaker 2, et cetera. If you can distinguish a speaker’s role in the conversation, you should make it as descriptive as possible.
  • b) Speaker 1, Speaker 2, et cetera.
  • c) Speaker x: and the editor will correct it.
Q50) What is the rule about ”()” in GT guidelines?
ANS:
  • a) There is no rule about it.
  • b) ”()” should never be used for the timestamps. For instance, [ 00:01:00] is a correct form of time-stamping, and (00:00:00) isn’t.

 

Q:51) I adore you and __ smile.

ANS:

  • a) it’s
  • b) your
  • c) you’re
  • d) you are
https://beingsunnies.com/2021/05/10/gotranscript-audio-test-answer-may-10-2021/

61 Comments

Leave a Reply